Er zijn vele mooie initiatieven, regelingen en activiteiten in Friesland. Op www.fryslanynferbining.frl worden al die initatieven gebundeld en bekend.
Er zijn vele mooie initiatieven, regelingen en activiteiten in Friesland. Op www.fryslanynferbining.frl worden al die initatieven gebundeld en bekend. Foto: Ingezonden

Provinciaal podium voor mienskipsinitiatieven

LEEUWARDEN - In deze tijd van corona zijn er veel mensen die zorg voor elkaar hebben en initiatieven opzetten om kwetsbare medemensen te helpen. Op www.fryslanynferbining.frl krijgen deze initiatieven een plek. Mensen die hulp nodig hebben kunnen in één oogopslag zien bij wie ze terecht kunnen.

Met de campagne ‘Fryslan yn ferbining’ wil de provincie de mienskip een hart onder de riem steken en aandacht geven aan alle mooie initiatieven, regelingen en activiteiten die op dit moment lopen of worden ontwikkeld. Hierbij werken ze nauw samen met diverse partners waaronder gemeenten en welzijnsorganisaties.

De provincie betrekt zzp’ers en makers uit het culturele veld die door de coronacrisis hard zijn getroffen en waarvan de opdrachten flink zijn terug gelopen, bij het tot stand brengen van de campagne Fryslan yn ferbining.

De website www.fryslanynferbining.frl is een samenwerking tussen Merk Fryslân en de provincie Fryslân. Mensen kunnen een initiatief laten plaatsen via het aanmeldformulier op de site.

Doen alle kinderen mee?

DAMWALD - Sociaal Links in de gemeente Dantumadiel vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. In een tijd van thuisonderwijs vraagt de fractie van deze partij zich af of alle leerlingen in de gemeente beschikken over digitale middelen om thuis het onderwijs goed te kunnen volgen. Bij gezinnen die een laag inkomen hebben is dit niet van vanzelfsprekend, soms is er zelfs geen internet. Sociaal Links heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.