Een kok bereidt een wok-to-go menu.
Een kok bereidt een wok-to-go menu. Foto: Ingezonden

Wereldrestaurant Omnia start afhaalrestaurant

DRACHTEN - Het zal vast bekend voorkomen. Met meerdere personen wilt u eten bestellen, maar de één wil sushi, de ander wil pizza en nog weer iemand anders wil spareribs. Wereldrestaurant Omnia heeft hier een oplossing voor. Een groot deel van de diverse gerechten uit het restaurant is nu te bestellen als afhaalgerecht, in de bekende Omnia-kwaliteit.

Het opzetten van de afhaalservice had volgens André Chen, één van de eigenaren van het restaurant, flink wat voeten in de aarde. "Wij hebben van tevoren gezegd: 'Als wij iets doen, dan doen wij het goed.' Wij bieden alleen afhaal aan als wij dezelfde kwaliteit kunnen bieden als in het restaurant en de veiligheid van zowel personeel als gasten kunnen garanderen." Alle producten worden vers bereid in de grote keuken in het restaurant met uitsluitend verse producten."Dit kunnen wij realiseren, omdat wij zes keer per week bevoorraad worden", legt Chen uit.

Op de afhaalkaart zijn de meeste keukens vertegenwoordigd. Zo staan er Chinese en Indische gerechten vermeld en kunt u wok-to-go menu’s bestellen waarbij u zelf het vlees en de saus kunt kiezen. Ook is er veel keuze in pizza's en pastagerechten. Vleesliefhebbers kunnen gerechten bestellen van zowel de Zuid-Amerikaanse grill als de teppanyaki bakplaat. Chen verwacht de meeste drukte echter op de sushi-afdeling. "Wij krijgen veel steunbetuigingen op Facebook, daar geven mensen aan vooral onze sushi te missen. Ik verwacht dat dit veel besteld gaat worden." Er is daarnaast een grote keuze in voorgerechten en in nagerechten zoals huisgemaakte tiramisu. Voor een schappelijke prijs kunt u een compleet menu bestellen.

Ruim twee jaar geleden opende André Chen samen met zwager Haiyi Shan Omnia. Vanaf het begin is het restaurant een groot succes. De ondernemers verwachtten dit jaar een topjaar, totdat de coronacrisis roet in het eten gooide. Nu slinken de reserves, want er zijn al anderhalve maand geen inkomsten, terwijl de uitgaven blijven. "Denk aan onderhoud, de huur en natuurlijk de personeelskosten, want wij hebben zestig medewerkers, waarvan de helft in vaste dienst is", zegt Chen. Het team is voor hem heel belangrijk. "Wij hebben er tot nu toe alles aan gedaan en gaan er alles aan doen om iedereen aan het werk te houden. Het team moet intact blijven."

Een groot deel van het team zal dan ook helpen in het afhaalrestaurant. "De afstanden in onze keuken zijn groot voor een afhaalrestaurant, hierdoor is het niet eenvoudig om veel verschillende gerechten in één bestelling bij elkaar te krijgen. Gelukkig hebben wij genoeg mensen om de gerechten te verzamelen." Met tape op de grond zijn alle werkplekken gemarkeerd, zodat alle medewerkers minstens anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden.

"Alle 60 medewerkers aan het werk houden, dat is belangrijk!"

De keuken is van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 20.00 uur geopend. Op weekenddagen van 16:00 uur tot 21:00 uur. Op dinsdagen is Omnia gesloten. Vanaf 12.00 uur kunnen bestellingen telefonisch of via de nieuwe online bestelshop doorgegeven worden. Er kan besteld worden via de website www.restaurantomnia.nl . Bij het bestellen dient men rekening te houden met een bereidingstijd van een uur. Bestellingen kunnen afgehaald worden in de grote hal van het restaurant, maar kunnen ook door een medewerker van Omnia in de auto gezet worden, na het doorgeven van het kenteken en het online betalen tijdens het bestelproces. "Onze voorkeur gaat hier naar uit omdat wij zoveel mogelijk contactloos willen werken", aldus Chen. Hij vraagt gasten zo dichtbij mogelijk het restaurant te parkeren en op de afgesproken tijd te komen. "Dan krijgt u de gerechten zo vers mogelijk thuis. Eet smakelijk!"

Wereldrestaurant Omnia
0512 - 779898 | www.restaurantomnia.nl
Raadhuisplein 55 | 9203 EA Drachten