Open kerk Buitenpost in coronatijd

BUITENPOST - De deuren van de kerken blijven op zondag voorlopig nog gesloten. De Doopsgezinde kerk in Buitenpost zoekt naar een manier om er te kunnen zijn, ook voor de dorpsgenoten. Daarom is de deur van het kerkgebouw op enkele middagen open.

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor iedereen voelbaar. Er zijn vele mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen en contacten te onderhouden. Daaraan wil de Doopsgezinde Gemeente graag één toevoegen. Op enkele middagen is de kerk open. U kunt even binnenlopen, een kaarsje aansteken en een rustig moment beleven. De pastor van de Doopsgezinde Gemeente is aanwezig. "We houden ons strikt aan de RIVM voorschriften, dat geldt ook voor bezoekers. We zullen daarop toezien. U bent welkom. De kerk aan de Julianalaan 12A in Buitenpost is open op iedere woensdag- vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Bibliotheken

SURHUISTERVEEN - De Bibliotheken in heel Nederland blijven gesloten tot in ieder geval 20 mei. Maar de bibliotheken houden de deuren naar lezen, verhalen en kennis wél open. Dat doet Bibliotheken Noord Fryslân bijvoorbeeld door e-books gratis toegankelijk te maken voor iedereen én door een afhaalservice. De afhaalservice is gratis voor leden van Bibliotheken onder andere in Surhuisterveen en Buitenpost. Zij kunnen op ontdekdebieb.nl/corona een aanvraagformulier invullen waarop ze vijf voorkeuren aangeven.