De boeken kunnen worden afgehaald in deze winkel aan de 
Kerkstraat.
De boeken kunnen worden afgehaald in deze winkel aan de Kerkstraat. Foto: André van der Laaken.

Activiteiten Buitenpost afgelast, wel boek

BUITENPOST - Het hing al een paar weken in de lucht, maar na de persconferentie van de regering op dinsdagavond 21 april werd het definitief: het programma met jubileumactiviteiten van Plaatselijk Belang Buitenpost wordt voor dit jaar afgelast. Er zijn twee uitzonderingen op dat besluit. De cultuurhistorische wandeltocht is klaar en kan in principe worden gelopen. De openingsactiviteit die erbij hoorde vervalt wel.

De start van de distributie en verkoop van het jubileumboek van Plaatselijk Belang Buitenpost had op de geplande jubileumreünie van 21 maart plaats zullen vinden. De afgelasting door de Corona-crisis gooide echter roet in het eten. Bij gebrek aan een spoedig alternatief kan het boek in de twee weken van 30 april tot 12 mei op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur gratis door de leden en nieuwe leden worden afgehaald in de feestelijk aangeklede, voormalige Fietstrend in de Kerkstraat (naast Haarzaak en It Twaspan).

Deze afhaalmogelijkheid is er alleen voor de eigen leden en hen die in de winkel lid willen worden van Plaatselijk Belang. Er is geen verkoop van het boek. Nieuwe leden kunnen in de winkel hun adresgegevens èn hun bankrekeningnummer voor automatische contributie-afschrijving op een inschrijfformulier invullen, waarna ze het boek onmiddellijk in ontvangst kunnen nemen. Na deze twee weken is het boek niet meer af te halen en is het alleen te koop bij The Readshop aan het Nijensteinplein voor € 15,-. De Readshop gaat de boeken ook op bestelling verzenden, met een meerprijs voor de verzendkosten. Telefoonnummer: 0511-541309, email-adres: buitenpost@readshop.nl