Aline Sprokkereef, Mirjam Kooi en Miriam Meijer symboliseren met een cirkel verbinding in corona-tijd. Burgemeester Gebben ontvangt het eerste exemplaar van de nieuwe 'Burgum heeft Meer'.
Aline Sprokkereef, Mirjam Kooi en Miriam Meijer symboliseren met een cirkel verbinding in corona-tijd. Burgemeester Gebben ontvangt het eerste exemplaar van de nieuwe 'Burgum heeft Meer'. Foto: Monique Dijksman.

De nieuwe, frisse 'Burgum heeft Meer'

BURGUM - Verbinding maken is tijdens de corona-maatregelen nog belangrijker dan het al was. Juist daarom zijn de Burgumer ondernemers blij dat de nieuwe editie van het magazine 'Burgum heeft Meer' deze week wordt verspreid. "Als een cadeautje, huis-aan-huis in Burgum en omgeving. Het is daarnaast gratis verkrijgbaar bij de ondernemers zelf", zegt redactielid Miriam Meijer.

Mooie foto's, frisse kleuren en heel veel informatie, kenmerken ook deze editie van de jaarlijkse uitgave. Maar liefst vierenvijftig ondernemers geven hierin een kijkje in hun keuken. "Gezamenlijk laten wij zien dat je in Burgum alles vindt wat een consument nodig heeft", zegt redactielid Aline Sprokkereef.

Shop lokaal, klinkt het overal om ons heen. Dat is goed voor het milieu en een manier om plaatselijke ondernemers te helpen in corona-crisis. "We zijn dan ook blij dat juist nu het magazine verschijnt," zegt derde redactielid, Mirjam Kooi. "Zo kunnen we laten zien dat er vele leuke winkels en bedrijven in eigen omgeving zijn, in een levendig winkelcentrum. Het is een heerlijk blad geworden, met veel informatie en verhalen, ook historische, want ons thema dit jaar is '75 jaar vrijheid'."

Met het magazine tonen de ondernemers de sterke regiofunctie van Burgum. Grote en kleine bedrijven presenteren zich eensgezind. De ondernemers zijn dan ook blij dat burgemeester Jeroen Gebben het eerste exemplaar in ontvangst wilde nemen. "We hebben het overhandigd met gepaste afstand in verband met corona. Ook bij onze winkels en bedrijven hebben we uiteraard de nodige maatregelen genomen zodat iedereen veilig naar binnen kan." Het blad online lezen kan op www.burgumheeftmeermagazine.nl.