Wiebe Wiersma van WiersmAdvies in Surhuisterveen geeft onafhankelijk financieel advies. Met 
expertise zoekt hij uit wat voor u persoonlijk de meest gunstige hypotheek is.
Wiebe Wiersma van WiersmAdvies in Surhuisterveen geeft onafhankelijk financieel advies. Met expertise zoekt hij uit wat voor u persoonlijk de meest gunstige hypotheek is. Foto: Ingezonden

WiersmAdvies in Surhuisterveen, specialist in hypotheken

SURHUISTERVEEN - Voor een goed hypotheekadvies gaat u naar WiersmAdvies in Surhuisterveen. "Persoonlijk en laagdrempelig. Korte lijnen en één aanspreekpunt," zegt Wiebe Wiersma, uw hypotheekadviseur. Hypotheken hebben zijn passie. "Ik heb een blij beroep. Door mijn werk gaan droomwensen van klanten in vervulling."

Ondanks de corona is de vraag naar hypotheken voor aankoop van een woning of nieuwbouw onverminderd groot. Daarnaast heeft Wiersma veel vraag van woningeigenaren die hun hypotheek willen oversluiten. "De rente is inmiddels ietsjes gestegen, maar nog altijd historisch laag. Oversluiten levert vaak een forse besparing op. Veelal wordt gekozen voor een rentevastperiode van 20 jaar, welke momenteel rond de 1,5% (NHG tarief) ligt. Dit geeft veel klanten de gewenste zekerheid van lage maandlasten voor een lange periode." Sommige klanten kiezen er tevens voor de hypotheek iets te verhogen voor het verbouwen of het verduurzamen van hun woning.

WiersmAdvies werkt samen met bijna veertig geldverstrekkers, grote en kleine partijen. "Ik krijg van hen geen provisie of iets dergelijks, dus kan ik daardoor echt onafhankelijk advies garanderen. Iedere geldverstrekker stelt zijn eigen voorwaarden. Ik zoek uit wat voor mijn klant het meest gunstige is. Kun je bijvoorbeeld je rente meeverhuizen? Mag ik boetevrij aflossen? Elke verstrekker heeft zijn eigen acceptatiebeleid. Sommige producten richten zich op bestaande bouw, anderen op nieuwbouw. Sommige verstrekkers werken met duurzaamheidskortingen, dat kan de maandlast leuk verminderen".

Een second opinion kan Wiebe Wiersma uitvoeren voor iedereen die een nieuw rentevoorstel van zijn bank krijgt. "Dat is gratis. Is het bankvoorstel goed, dan vertel ik dat. Maar mogelijk zijn er tegenwoordig ook andere financieringsmogelijkheden die beter bij je huidige situatie passen. Dan geef ik advies."

Seniorenhypotheken zijn in opmars. "Door de lage rente zijn er voorbeelden van ouderen die met hun huis als onderpand 50.000 euro extra lenen voor slechts 70 euro per maand. Sommigen gebruiken dat als aanvulling op hun pensioen, anderen kopen een boot of realiseren er woning-aanpassingen mee."

Maatwerk en persoonlijk advies, daar draait het om bij WiersmAdvies. Lees de vele positieve reviews op www.advieskeuze.nl. Bel voor het maken van een afspraak. "Adviesgesprekken kunnen plaatsvinden hier op kantoor waar genoeg ruimte is voor het houden van afstand, maar kunnen ook telefonisch of via videobellen worden gevoerd."
WiersmAdvies | Jan Binneslaan 2a, Surhuisterveen | 06 130 241 55 | www.wiersmadvies.nl