Geen nationale wedstrijden fierljeppen

BURGUM - het bestuur van Frysk Ljeppers Boun heeft op 23 april besloten dat er in het seizoen 2020 geen nationale wedstrijden worden gehouden. Dus ook geen Tweekamp Fryslân-Holland en NFM (Nationale Fierljep Manifestatie).

Deze wedstrijden vallen onder het criterium 'evenementen', die verboden zijn tot 1 september 2020. Dit is mede omdat de overheid zo weinig mogelijk reisbewegingen wil. Zo mogelijk worden later wel de Friese en nationale kampioenschappen fierljeppen gehouden.

Voorlopig worden geen wedstrijden gehouden omdat dit door overheid niet is toegestaan door het coronavirus. Dit geldt in ieder geval tot de nieuwe richtlijnen van 19 mei bekend zijn. Het Nederlandse Kampioenschap voor jeugd kan dit jaar ook niet doorgaan. Er zouden veel ouders en andere betrokkenen bij aanwezig moeten zijn, wat te risicogevoelig is.

De datum voor het Frysk Kampioenschap in Winsum is nu gepland op zaterdag 5 september 2020. Dit kampioenschap kan dan worden gehouden als het verbod op evenementen niet verlengd wordt.

De Nederlandse Kampioenschappen in Burgum zijn nu gepland op zaterdag 19 september 2020. Ook hier geldt voor zover er dan geen verbod op evenementen meer is. Mochten er geen of onvoldoende reguliere wedstrijden kunnen worden gehouden dan worden de FK en NK voorafgegaan door kwalificatiewedstrijden, desnoods zonder publiek. Voor de trainingen en wedstrijden. worden protocollen gemaakt.