Oud papier actie: denk aan corona!

BURGUM - Zaterdagochtend 2 mei wordt in Burgum, ondanks 'corona', oud papier opgehaald. Voorzitter Jan Admiraal van de Oud Papier Actie (OPA) roept de inwoners op, rekening te houden met de 1,5 meter in verband met het coronavirus.

Met andere woorden: zorg dat het papier niet kan wegwaaien en goed in dozen zit. "Er zijn dozen volop verkrijgbaar bij supermarkten en dergelijke", stelt Admiraal. Bovendien vraagt hij met klem de dozen op dezelfde plek te zetten als waar normaal de afvalcontainers langs de weg worden gezet, zodat de ophalers geen extra meters hoeven te lopen en onderling makkelijker 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Geen 'grijs' afval!

Bovendien dringt de OPA-voorzitter er op aan, geen piepschuim, blikjes of plastic, maar ook geen drinkpakken bij het oud papier te doen. Die pakken zijn wel gemaakt van gerecycled papier, maar vaak voorzien van een folie: "Dus de hoeken los maken, plat drukken en hup, in uw eigen grijze kliko!"

Op 12 mei bij ondernemers

Per 12 mei zal in Burgum de dinsdaginzameling voor ondernemers weer beginnen. Voor hen geldt het bovenstaande uiteraard ook, beklemtoont Admiraal.