Gratis online vogelcursussen

BURGUM - Vogelbescherming Nederland merkt dat mensen meer thuis zijn en vaker in de tuin of op het balkon te vinden. Mensen lopen ook met meer rust buiten, waardoor misschien ook meer vogels zien. De organisatie heeft voor belangstellenden twee vogelcursussen online gezet.

Wie de gratis cursussen volgt komt meer te weten over vogels? De vogellessen zijn samengesteld door de Vogelbeschermings-ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef. "Nico heeft bijna dertig jaar bij Vogelbescherming gewerkt en kent de vogels als geen ander. Camilla is vogelonderzoeker en fervent vogelaar. Samen leren zij u op een andere manier naar vogels te kijken, zodat u er nog meer van kunt genieten."
Er is een beginnerscursus Tuinvogels in Nederland en een beginnerscursus Vogels in Nederland

In de gratis online tuinvogelcursus voor beginners leer je in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Je krijgt tips en weetjes, en elke les wordt afgesloten met een korte quiz.

Ook in de cursus Vogels in Nederland leer je waar je op kunt letten om de verschillen tussen vogels goed te zien, en leer je waarin de vogels soms op elkaar lijken. Soms hoor je de vogels al voordat je ze ziet. Ook daarover krijg je tips.
Je vindt de cursussen via de website
www.vogelbescherming.nl