Extra speciaal: een wit kameeltje in 
Sanjesfertier.
Extra speciaal: een wit kameeltje in Sanjesfertier. Foto: Ingezonden

Kamelenjong in Sanjesfertier

FEANWALDEN - Afgelopen week werden de dierverzorgers bij Sanjesfertier verrast door de geboorte van een jonge kameel! Dat moeder kameel drachtig was, was bekend, maar dat het jong zich nu al aandiende was eerder dan verwacht. De draagtijd van kamelen is namelijk 12 tot wel 14 maanden. Moeder en dochter maken het gelukkig goed. Bijzonder detail is de kleur van het jong: wit. Dit is een weinig voorkomende kleur onder kamelen.

Vader kameel werd voor de eerste keer vader en moest daar wel even aan wennen. De hele dag heeft hij niet gegeten en toegekeken wat daar nou ineens rondliep. Inmiddels lopen ze allemaal weer bij elkaar en zijn ze aan elkaar gewend.
Doordat het park in verband met de coronamaatregelen gesloten is, is het jong helaas nog niet te bewonderen voor publiek. "Natuurlijk hopen we dat we zo snel mogelijk weer open kunnen, maar de gezondheid staat voorop," aldus eigenaar Visbeek. Naast het kamelenjong zijn er in het park nog meer jonge dieren bij onder andere de geitjes, schapen, wallaby’s en ezels.