Wereldberoemde graffitikunstenaars
maken kunstwerk in Lauwersoog

LAUWERSOOG - Vandaag maken de wereldberoemde graffitikunstenaars van ‘Pipsqueak was here!!!’ uit Amsterdam een kunstwerk in de haven van Lauwersoog. Het artistieke duo maakt het kunstwerk op grote opslagcontainers bij ‘t Ailand Lauwersoog. De graffitikunst staat in het teken van de zee als gemeenschappelijk goed en als bron van voedsel en leven. De organisatie roept op om niet naar Lauwersoog te komen vanwege het coronavirus. Het maken van de schildering is daarom live via de webcam te volgen.

Het straatkunstenaarsduo ‘Pipsqueak was here!!!’ is sinds 2001 begonnen met professionele streetart. In het kunstwerk in Lauwersoog portretteert het duo de visserijvrouwen Barbara Holierhoek, Sarah Verroen en Barbara Rodenburg-Geertsema en maakt hiervoor gebruik van hun kinderfoto’s. “Het kunstwerk moet de zee als bron van voedsel en leven en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de zee gaan uitbeelden. Hoe zij dat creatief gaan vormgeven? Daarin laten we ze helemaal vrij”, aldus Barbara Rodenburg-Geertsema.

Vanwege het coronavirus roepen de organisatoren van het kunstproject iedereen op om niet naar Lauwersoog te komen. Er is daarom een extra webcam in de haven geïnstalleerd. Hiermee kan iedereen het maken van het kunstwerk op elk gewenst tijdstip live volgen. De webcam gaat online op 22 april en is te volgen op www.webcam-lauwersoog.nl.