Fryslân fan Boppen

KOLLUM - Wilt u in deze bijzondere en lastige tijd iemand een hart onder de riem steken? Drones vliegen tot en met 28 april over de provincie om hoopvolle boodschappen vast te leggen.

Met ‘Fryslân fan Boppen’ willen de Friese burgemeesters iets terugdoen omdat iedereen zich in het algemeen heel goed aan de afspraken houdt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De beelden van de routes die iedere ochtend worden gevlogen, zijn dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur te zien via www.lc.nl en Omrop Fryslân. Woont u aan de route? Zwaai dan vanuit de eigen tuin of balkon, organiseer een actie en toon spandoeken. Woensdag 22 april doen de droneteams de derde elfstedenetappe. Ze filmen in plaatsen van Dongjum tot Aldtsjerk. Donderdag is de route over de Waddeneilanden. Vrijdag 24 april zijn de droneteams in Achtkarspelen, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Tussen 9.00 en 12.30 uur in respectievelijk: Kollum, Buitenpost, Veenklooster, Kollumerzwaag, De Westereen, Broeksterwâld.

Tussen 9.00 en 12.30 uur: Holwerd, Ternaard, Paesens-Moddergat, Anjum, Ee, Damwâld. De routes voor 23, 27 en 28 april worden bekend gemaakt. Fryslân fan Boppen wordt mogelijk gemaakt door de Friese gemeenten met de provincie, Leeuwarden-Fryslân 2028, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.