Dansscholen slaan handen ineen

DRACHTEN/DOKKUM - Het coronavirus en maatregelen ter bestrijding daarvan houden onze maatschappij in de greep. “Wij kunnen ons werk niet alleen doen. Daarom hebben we als 25 dansscholen uit Noord-Nederland besloten om nauw samen te werken”, aldus de gezamenlijke organisaties.

De coronacrisis vraagt creativiteit en hier willen de dansscholen heel graag een steentje aan bijdragen. In de afgelopen weken hebben dansscholen uit heel Noord-Nederland elkaar opgezocht om te werken naar een gezamenlijke aanpak van de problemen. Hieruit is het collectief Dansscholen Noord-Nederland ontstaan. De dansscholen steunen elkaar niet alleen in deze tijd, maar ook in de toekomst. Als collectief willen ze zich inzetten om de leden zoveel mogelijk te stimuleren in het laten doorlopen van de contributie. Iedereen in het collectief zal compensaties aanbieden aan haar leden, bijvoorbeeld online lessen. Gezamenlijk is besloten om het wedstrijdseizoen door te trekken tot en met de herfstvakantie. Meerdere partijen zullen kijken of zij wedstrijden kunnen organiseren in die periode en iedereen zal zoveel mogelijk meedoen aan elkaars wedstrijden.

Er is een gezamenlijke campagne opgestart met als slogan: Support jouw dansschool. Met deze campagne roepen zij iedereen op om zijn/haar dansschool te blijven steunen in deze moeilijke tijd. Deelnemers zijn onder andere DansStudio Dokkum, Dance Factory Dokkum, DSD Dans Studio Drachten, Drachten, BCD, Drachten, SDC, Drachten, Sport- en dansschool SDM, Marum (maar ook actief in Friesland).