Paardendagen verplaatst naar 2021

DRIEZUM/WÂLTERSWÂLD - Het bestuur van Stichting Paardendagen Driezum Wâlterswâld heeft de keuze moeten maken om de eenendertigste editie van de Paardendagen door te schuiven naar 2021.

De reden hiervoor is alle onzekerheid omtrent de ontwikkeling van het Coronavirus. Hoewel nog niet bekend is hoe dit zich in juli heeft ontwikkeld, hindert het de organisatie dusdanig in de voorbereidingen. "Wij vinden het ontzettend jammer om dit nieuws naar buiten te moeten brengen. Het evenement zorgt voor een groot saamhorigheidsgevoel onder de sponsoren en vrijwilligers uit onze dorpen. Helaas zorgt de huidige situatie ervoor dat er te veel onzekere factoren zijn. De gezondheid en veiligheid van onze vrijwilligers, sponsoren en bezoekers staat voorop. Hoewel er al veel voorbereidingen zijn getroffen, kunnen we nu van niemand dezelfde steun verwachten als voorgaande jaren. Wij bedanken iedereen die zich tot nu toe al heeft ingezet. We hopen iedereen 29, 30 en 31 juli 2021 weer in goede gezondheid te kunnen treffen."

Korfbaltrainer

OENTSJERK/TYTSJERK - Korfbalvereniging KF De Wâlden heeft de technische staf voor volgend seizoen rond. In navolging van de contractverlenging van hoofdtrainer Luca Spin en teambegeleidster Maaike van der Meer is Eddy de Jong aangesteld als trainer/coach voor KF De Wâlden 2 en assistent van Spin. Hij is daarmee de opvolger van Johan Linthof.