Het Auti Kafé gaat digitaal

BURGUM - Vrijdag 17 april 2020 kunnen jongeren met autisme gratis het digitale Auti Kafé bezoeken! Om 20.00 uur opent dit Kafé met een quiz. Zo kunnen ook jongeren met autisme elkaar in deze coronatijd een beetje blijven ontmoeten.

Na de opening van Auti Kafé digitaal kunnen jongeren met autisme elkaar daar ieder moment blijven ontmoeten. Dit is voor bezoekers die wel eens in het ‘normale’ Auti Kafé zijn geweest én voor nieuwe bezoekers. Veel jongeren ervaren deze periode als een eenzame tijd. Dat geldt ook zeker voor jongeren met autisme, die vaak al meer moeite hebben met het maken van sociale contacten. "Zo af en toe organiseren we een spel of quiz, waarmee we jongeren met autisme op een laagdrempelige manier uitnodigen om Auti Kafé digitaal te bezoeken." Normaal gesproken wordt in het Auti Kafé regelmatig een avond georganiseerd voor jongeren met autisme (ASS) tussen de 13 en 25 jaar.

Gezellig uitgaan om anderen te ontmoeten, te dansen, spelletjes te doen, te kletsen, muziek te luisteren, een drankje te drinken of gewoon te chillen. Bij het Auti Kafé kan dit in een rustige omgeving en mág je meedoen aan activiteiten, maar het hoeft niet!

Het Auti Kafé wordt georganiseerd door vrijwilligers die 'iets hebben' met mensen met autisme. Omdat ze ouders, broer of zus zijn, vanwege studie of gewoon interesse. Dit team is een samenwerking van Stichting AKT-diel. de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en SCW Burgum. Meer info: www.autikafe.nl. Contact: Kirsten Adema, T: 06 20005031, Email: info@autikafe.nl