Een foto uit de oude doos: de aanbouw van een boerderij aan de Stûkloane in Warten in de jaren 60. De man met de hoed is Cornelis Wagenaar, de man voor de gele keet is Wierd Wagenaar.
Een foto uit de oude doos: de aanbouw van een boerderij aan de Stûkloane in Warten in de jaren 60. De man met de hoed is Cornelis Wagenaar, de man voor de gele keet is Wierd Wagenaar. Foto: Ingezonden

Vierde generatie zet Bouwbedrijf Wagenaar in Garyp voort

GARYP - Kees-Jan Wagenaar (28) stapte onlangs in de V.O.F van zijn ouders, Bouwbedrijf Wagenaar, gevestigd in Garyp. Hij is daarmee de vierde generatie in het familiebedrijf. Sjoerd en Rennie Wagenaar vinden het prachtig dat hun zoon zich aansluit. "Je kan het wel willen, maar het moet er wel in zitten." Kees-Jan ontpopte zich echter als een aannemer in hart en nieren en stapte met zijn diploma op zak in de voetsporen van ouders en grootouders.

(Over)pake Cornelis Wagenaar startte in maart 1923 met het timmerbedrijf aan de Singel in Garyp. "Met personeel nam hij grote projecten voor zijn rekening zoals de bouw van boerderijen en scholen, maar ook onderhoud en verbouw. De projecten zijn heden ten dage anders, maar gebleven is het vakmanschap."
Zoon Wierd Wagenaar volgde zijn vader Cornelis op in 1958. Vier jaar later verhuisde het bedrijf naar de Inialoane. In 1983 namen Sjoerd en Rennie de zaak over.

Dat het timmermansvak de familie Wagenaar in de genen zit, blijkt uit het feit dat nu de vierde generatie de hamer oppakt. "We hebben onlangs de toren van de Petruskerk van Garyp gerestaureerd. Een mooi project waarbij wij prachtig ambachtelijk werk leverden," vertelt Rennie, zelf verantwoordelijk voor het werk achter de schermen zoals inkoop, administratie en facturering.

Hoofdmoot van de projecten die Bouwbedrijf Wagenaar tegenwoordig uitvoert, is het renoveren, verduurzamen en onderhoud van woningen. "Een aanbouw realiseren we ook regelmatig. Bijvoorbeeld omdat mensen een slaapkamer beneden willen, een serre, een grotere keuken of een ruimere badkamer. Ook maken we woningen levensloopbestendig zodat mensen zolang mogelijk comfortabel in hun eigen huis kunnen blijven wonen met enige aanpassingen. Veel mensen willen tegenwoordig vloerverwarming waarvoor wij een fijne basis kunnen maken door het storten van een hoogwaardige schuimbetonvloer met een hoge isolatiewaarde."

"Duurzaamheid vinden we ook voor onszelf belangrijk", zegt Rennie. "Onze eigen huis met naastgelegen bedrijfspand en de winkel voor bouwmaterialen die ook onderdeel is van het bedrijf - Bouwsjop Garyp - zijn volledig voorzien van led-verlichting en worden gasloos verwarmd. De elektriciteit wordt grotendeels gehaald uit eigen zonnepanelen."

Handig bij Bouwbedrijf Wagenaar is dat de lijnen kort zijn. "We bespreken zelf de wensen, meten het werk op en maken een calculatie. We regelen en verzorgen vervolgens ook zelf de uitvoering. Waar nodig werken we samen met bijvoorbeeld installateurs, schilder- en metselbedrijven. Wij zijn dan de aannemer en zorgen dat het werkproces perfect verloopt en er keurig volgens afspraak wordt opgeleverd."
Bouwbedrijf Wagenaar | Inialoane 23, Garyp | www.bouwbedrijfwagenaar.nl | 0511-521271 | info@bouwbedrijfwagenaar.nl |
Zie ook FB en Insta.

Sjoerd, Rennie en Kees-Jan Wagenaar van Bouwbedrijf 
Wagenaar in Garyp.