De bibliotheek aan het Museumplein in Drachten.
De bibliotheek aan het Museumplein in Drachten. Foto: Ingezonden

Afhaal- en bezorgservice bibliotheek

DRACHTEN - Sinds twee weken kunnen inwoners van Smallingerland gebruik maken van de afhaalservice van Bibliotheek Drachten. Op de website kunnen zij drie boeken aanvragen, deze halen zij op afspraak op bij de bibliotheek.

Klanten komen daarbij niet met elkaar in contact of met de medewerkers van de bibliotheek. Speciaal voor mensen die niet in staat zijn om naar de bibliotheek te komen bezorgt Bibliotheek Drachten ook boeken aan huis. Kijk voor alle informatie over de afhaal- en bezorgservice op www.bibliotheekdrachten.nl.

Wie behoefte heeft aan wat afleiding en mooie woorden in deze moeilijke tijden kan zich aanmelden voor de Poëzielijn. Elke werkdag lezen leesconsulenten Marije en Miranda de mooiste gedichten voor via de telefoon. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. Via de afhaalservice van de bibliotheek kunnen kinderen boeken lenen op hun eigen niveau. Daarnaast zijn er e-books en luisterboeken voor kinderen in de online bibliotheek en kunnen ze gratis gebruik maken van allerlei handige programma’s. Daarvoor is het wel nodig dat ze lid zijn van de bibliotheek, dit is voor kinderen gratis. Nu Bibliotheek Drachten dicht is in verband met het coronavirus kan een jeugdlidmaatschap tijdelijk aangevraagd worden via de mail. De ThuisBieb is een app met 100 e-books voor kinderen en volwassenen. Deze e-books zijn gratis te lezen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Meer informatie over deze app vind je op de website van de bibliotheek.

Mensen die moeite hebben met hun (online)vaardigheden kunnen ondersteuning krijgen van vrijwilligers van de bibliotheek, via 0512 512 680.