Statiegeldactie voor Voedselbank Achtkarspelen

BUITENPOST - COOP supermarkt in Buitenpost heeft een statiegeldactie voor de Voedselbank Achtkarspelen gehouden. Deze actie heeft maar liefst
€ 531,40 opgebracht.

De Stichting Voedselbank Achtkarspelen kan dit bedrag in deze moeilijke periode van de coronacrisis goed gebruiken voor het uitreiken van voedselpakketten aan mensen die het financieel moeilijk hebben. Mensen die ook menen voor ondersteuning van de Voedselbank in aanmerking te komen, kunnen zich aanmelden op de website www.voedselbankachtkarspelen.nl. Na de aanmelding wordt er contact opgenomen met de aanvrager.

Er zijn drie soorten pakketten: een A-pakket voor alleenstaanden, een B-pakket voor 2-4 personen en een C-pakket voor gezinnen met meer dan vier gezinsleden. Momenteel zijn er ongeveer vijftig cliënten in Achtkarspelen die hier wekelijks gebruik van maken. De Lionsclub Surhuisterveen-de Leyen schenkt deze week alle cliënten van de Voedselbank een paasstol en een zak paaseitjes. Ook loopt er momenteel nog een statiegeldactie bij JUMBO supermarkt in Surhuisterveen voor de Voedselbank. De Voedselbank ontvangt ook regelmatig giften via IBAN nummer NL97RABO 0149480644 en er worden regelmatig spontaan levensmiddelen gedoneerd.