Jongeren krijgen tijdens de Summer Academy masterclasses in onder 
andere dans.
Jongeren krijgen tijdens de Summer Academy masterclasses in onder andere dans. Foto: Ingezonden

Eerste docenten Summer Academy Fulkaan

DRACHTEN - De jaarlijkse Summer Academy van Friese talentontwikkelaar Fulkaan staat volop in de steigers. De Fulkaan Summer Academy sluit af met een eindpresentatie op zaterdag 15 augustus in Schouwburg de Lawei in Drachten.

Met aansprekende docenten als zangeres Laura Vlasblom (bekend van Frizzle Sizzle, het Songfestival en stemactrice in onder andere Kleine Zeemeermin en Happy Feet), internationaal breakdancecollectief 155 (winnaars van Nederlands Dansdagen Jong Publieksprijs) en Arjen Attema van de internationaal doorgebroken brassband Broken Brass staat er een intensieve week vol inspiratie op het programma.

De Summer Academy vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus in Schouwburg de Lawei in Drachten. Een week lang krijgen de jongeren (vanaf 12 jaar) masterclasses van ervaren docenten in de disciplines zang, muziek, theater en dans.

De deelnemers werken de gehele week intensief aan diverse vaardigheden en samen met de andere disciplines aan een cross-over eindpresentatie. Onder leiding van ervaren docenten en coaches verscherpen de talenten onder andere hun podiumvaardigheden.

Inschrijving voor de Summer Academy is mogelijk via fulkaan.nl en kost €85,-.Fulkaan is de talentontwikkelaar voor jongeren op het gebied van alle niet-pop gerelateerde muziek in Friesland. Van hafabra - harmonie, fanfare, brassband - tot klassieke ensembles.