Muziekles online is leuk, vooral als je buiten de deur minder afleiding hebt.
Muziekles online is leuk, vooral als je buiten de deur minder afleiding hebt. Foto: Ingezonden

Online is er van alles veel te beleven

BURGUM - Veel mensen zitten thuis, en wat doe je als je niet zoals anders vertier buiten de deur kunt vinden? Online wordt er door diverse organisaties van alles aangeboden. In eerste instantie voor hun eigen doelgroep, maar ook andere geïnteresseerden kunnen er van meegenieten.

Muziekles

De lessen van leerlingen van muziekschool de Wâldsang gaan bijvoorbeeld gewoon door. Online, soms met videoverbinding, soms met etudes op filmpjes die worden getoond aan docenten en daarna telefonisch worden besproken. Huiswerkopdrachten komen per email. Egbert Reidinga: "Lekker muziek maken, juist nu er zoveel leerlingen tijd hebben, vinden wij belangrijk."

Het Wâldsang YouTube-kanaal is inmiddels ingericht als Digitaal Podium, waar leerlingen van zich kunnen laten horen. Inzendingen kunnen gestuurd worden naar info@cultuurcentrumdewaldsang.nl. Het publiek thuis kan meegenieten.

En voor iedereen die juist deze periode ook wel wat met muziekles wil, is er de 10 strippenkaart. Voor 10 lessen… digitaal!

Revival in Concert

Jongereninitiatief Revival Events gaat de komende weken mensen uit de omgeving van Kollumerzwaag een hart onder de riem steken met een muzikaal steuntje in de rug. Onder de titel ‘Revival in Concert’ zal Wietze Boorsma een concertreeks presenteren. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jonathan Penninga en Hinke Gorter. Het evenement zal geheel zonder publiek plaatsvinden en uitgezonden worden via social media. De concertreeks zal vanaf 12 april elke zondag om 11.00 uur te zien zijn op de Facebook- en YouTubepagina van Revival Events.

Buurtkamers

De buurtkamers van Burgum, Dokkum, De Westereen en Kollum zijn in verband met de coronacrisis tijdelijk gesloten maar telefonisch blijven ze bereikbaar voor iedereen die vragen heeft of behoefte aan contact.

Leuke thuiszit-ideeën

Op de website www.ggzfriesland.nl/informatie-omtrent-het-coronavirus/wat-te-doen-als-je-thuis-zit/creatieve-dingen-/-doe-dingen staan tal van leuke ideeën als je je afvraagt: wat zal ik nu eens gaan doen?

Natuuractiviteiten

Staatsbosbeheer helpt ouders en grootouders met doe-opdrachten voor de kinderen. Op de website www.natuurwijs.nl/natuuropdrachten vind je allerlei opdrachten uit het basisonderwijs die in de tuin gedaan kunnen worden.

Bibliotheek

Voor wie liever wegdroomt in een boek: de bibliotheek geeft leestips, biedt luisterboeken en e-booken. Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. In verband met de coronacrisis hebben de bibliotheken een aantal items ook voor niet-leden beschikbaar gemaakt.

Theater

Voor cultuurliefhebbers is Donderdag Verwonderdag een leuk initiatief. Alle negen rijksgesubsidieerde zogenaamde BIS- gezelschappen van Nederland én een groot aantal theaters delen tien weken lang iedere donderdag om 18.00 uur via Facebook de registratie van een voorstelling van één van de deelnemende gezelschappen.