Facebookpagina: Berenjacht Burgum

BURGUM - Janna van der Meer (17) uit Burgum is vrijdag een Facebookpagina gestart: Berenjacht Burgum.

Het is een landelijk initiatief dat is overgewaaid uit onder andere Australië en het leek haar leuk om ook Burgum enthousiast te krijgen. Het is inmiddels zo’n succes dat in vele straten in Burgum verschillende beren te vinden zijn. Er zijn meer dan vierhonderd leden en het ledenaantal groeit nog steeds. Het adres staat bij de afbeelding. De pagina is te vinden via Facebook: Berenjacht Burgum.

Veel ouderen hebben echter geen Facebook. Ook zij kunnen een beer in de vensterbank zetten en enthousiast zwaaiende kinderen langs zien lopen. Dat maakt de dag in deze bizarre situatie voor zowel de thuiszittende ouderen als de kinderen een feestje.

Livestream Protestantse Gemeente

BURGUM - Afgelopen zondag was de eerste uitzending van een kerkdienst van de Protestantse Gemeente Burgum via RTV Kanaal 30. Er zou vanuit de Kruiskerk uitgezonden worden, maar vanwege een storing is ervoor gekozen een eerder opgenomen preek uit te zenden.

Volgens de Protestantse Gemeente Burgum zijn de technische problemen verholpen. Komende zondag om 9.30 uur wordt een kerkdienst vanuit de Ikker uitgezonden op RTV Kanaal 30. Deze is ook te volgen op
www.kerkomroep.nl.