Burgumer ondernemers zijn er voor u

BURGUM - In deze bijzondere tijden vanwege de Coronacrisis is het goed om te weten dat de Burgumer winkels open zijn. Uiteraard worden de aangescherpte hygiënemaatregelen van het RIVM in acht genomen. Maar de Burgumer winkeliers zorgen bovendien voor allerlei passende oplossingen om hun klanten van dienst te zijn.

“We hebben met z’n allen met een bijzondere situatie te maken, die we nog niet eerder hebben meegemaakt. We merken dat er verwarring over is, maar de meeste winkels zijn open”, lichten Marjon de Vries en Jelle Brinksma van de Burgumer Aktiviteiten Kommissie toe.
“Natuurlijk houden we ons aan de gestelde regels en dat zie je ook aan het winkelend publiek. Men neemt gepaste afstand en komt niet met meerdere mensen naar het dorp. We merken ook dat er mensen zijn die nu liever niet naar de winkels gaan of niet kunnen komen. De winkeliers komen hun klanten op allerlei manieren tegemoet. Er zijn mogelijkheden om (online of telefonisch) in Burgum te bestellen en thuis af te laten leveren. Sommige zaken zijn niet open, maar daar kunnen klanten wel online cadeaubonnen of producten bestellen. De horecagelegenheden zijn gesloten, maar de meeste leveren wel afhaalmaaltijden of hebben bezorgservice. Zo proberen we met z’n allen onze klanten diensten te blijven leveren. We hopen dat het publiek dat waardeert en lokaal blijft kopen. Daarmee ondersteunt men de lokale ondernemers. Laten we het samen doen, juist in deze roerige tijden."

Burgum roept op: "Koop lokaal bij een winkelier van hier!"