Jumbo Burgum viert dat er nu ook HEMA-producten worden aangeboden.
Jumbo Burgum viert dat er nu ook HEMA-producten worden aangeboden.

Verbouwing klaar: ruimere paden, meer producten

BURGUM - Bij de Jumbo in Burgum kunnen klanten nu nóg prettiger winkelen. De afgelopen weken vond er een verbouwing plaats. De gangpaden werden breder en het assortiment groter.

"We zijn gewoon open gebleven", vertelt filiaalmanager Johan Postma. Hij is zijn klanten zeer erkentelijk dat ze op de geringe overlast begripvol hebben gereageerd. "De verbouwing hadden we eind vorig jaar al gepland", vertelt hij. "Aanvankelijk was het de bedoeling eind maart een dag dicht te gaan en de klussen met de meeste impact in één keer uit te voeren. Door de corona-uitbraak besloten we de werkwijze enigszins aan te passen. De huidige maatschappelijke situatie brengt zoveel onrust, dat we gewoon open wilden blijven. We hebben de klus in kleinere etappes verdeeld en steeds een klein stukje van de winkel afgezet."

Eind vorige week was alles klaar. Trots is Jumbo Burgum op de herindeling waardoor bredere gangpaden ontstonden. Dit is goed zichtbaar rondom bijvoorbeeld de vers-eilanden en bij de zuivelkoeling achteraan in de winkel. "We hebben de schappen voor groente, fruit en vlees anders vormgegeven. Ze werden compacter, terwijl er meer producten in kunnen liggen", vertelt Postma. "We bieden in dit filiaal nu het volledige Jumbo-assortiment aan, dus ook de aparte soorten en biologische varianten."

Op de broodafdeling is het assortiment eveneens uitgebreid, net als op de wijnafdeling die een metamorfose onderging. "Meer trendy, en meer luxe soorten."
Nieuw in de winkel is het schap met HEMA-producten. "Landelijk heeft de Jumbo HEMA overgenomen. Dat betekent niet dat de HEMA-filialen verdwijnen. Het betekent wel dat een deel van het HEMA-assortiment nu ook in de JUMBO-supermarkt verkrijgbaar is." Het filiaal in Burgum is één van de eersten die de HEMA-producten heeft.

Jumbo Burgum | Markt 38, Burgum

Tussen de vers-eilanden is een stuk meer ruimte gekomen.
Als een van de eerste filialen in  Nederland kreeg de Jumbo Burgum een schap met HEMA-producten.
De wijnhoek werd trendy ingericht.
Meer loopruimte in de Jumbo, maar ook meer producten. Jumbo Burgum verkoopt nu het complete Jumbo-assortiment.
Ook bij de versafdeling werd meer ruimte voor de klant gecreëerd.