Het voetbalveld van VV Buitenpost is leeg.
Het voetbalveld van VV Buitenpost is leeg. Foto: Ingezonden

Buitenpost-trainer: competitie is voorbij

BUITENPOST - Op 7 maart speelde Voetbalvereniging Buitenpost in Zwolle tegen VV Berkum. Buitenpost-trainer Jasper Bouma vermoedt dat dat de laatste wedstrijd van het seizoen is geweest gezien de coronacrisis. “Ik denk dat de competitie afgelopen is en dat we na de zomer opnieuw beginnen. En ook ons bekeravontuur kan de prullenbak in”, zegt de coach van de hoofdklasser.

Hoe moeilijk de beslissing ook is, er zal begrip voor moeten zijn dat er een streep door alle voetbalcompetities gaat, stelt Bouma. De KNVB houdt de optie van het uitspelen open. “Hoe zouden we dan moeten voetballen als we niet met meer dan drie personen bij elkaar mogen zijn? Hoe dan ook, het wordt een moeilijke beslissing". Bouma zou er moeite mee hebben als zijn ploeg op basis van de huidige stand - Buitenpost is hekkensluiter - zou degraderen. “Ik ben voor een reset. Al krijgen we dan volgend jaar weer een pittige uitdaging ons te handhaven in de hoofdklasse.”

De meeste moeite heeft de Buitenpost-trainer met het stopzetten van de bekercompetitie. De Blauwkes stonden in de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker tegen zondag eersteklasser Hoogezand en hadden bij winst weer op een eersteklasser kunnen stuiten in de halve finale. “Dat die wedstrijden niet zullen doorgaan doet wel zeer. De weg naar de finale lag open. We hadden geschiedenis kunnen schrijven.” Hoewel hij geen herstart van de competitie verwacht, heeft hij zijn spelers wel op het hart gedrukt hun conditie op peil te houden. “Ik heb ze geen trainingsschema meegegeven, maar gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid om te sporten. Daar staan de aanvoerder en spelersraad ook achter. Ik heb met elke speler persoonlijk contact gehad."