De jaarmarkt in Drachten gaat dit jaar (13 april) niet door, de weekmarkten blijven vooreerst wel open.
De jaarmarkt in Drachten gaat dit jaar (13 april) niet door, de weekmarkten blijven vooreerst wel open. Foto: Ingezonden

Ha & Ie Drachten houdt de moed er in

DRACHTEN - Het bestuur van Ha & Ie in Drachten is ingenomen met de maatregelen van de gemeente Smallingerland ter ondersteuning van ondernemers die de dupe zijn of worden van overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus. "Wij zetten de schouders eronder en blijven positief", meldt het bestuur van Ha & Ie.

In overleg met dat bestuur heeft de gemeente Smallingerland diverse maatregelen genomen. Zelfstandigen kunnen een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen. Deze tijdelijke inkomensondersteuning geldt overigens ook voor ondernemers met personeel. De regeling wordt uitgevoerd door het Bureau Zelfstandigen Fryslân. Ook kunt u contact opnemen met gemeente Smallingerland (Yvonne van Schepen of Rutger van Dijk, tel. 0512-58 12 34, bereikbaar van 8.30 – 10.00 uur van maandag tot en met vrijdag).

De gemeente Smallingerland werkt mee aan uitstel van betalen van lokale gemeentelijke belastingen voor bedrijven en ondernemers, als zij daar zelf om vragen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente.

In de nieuwsbrief 'De Nieuwe Winkelstraat' van Ha & Ie staat veel informatie over het coronavirus. Er is ook veel informatie te vinden over de huidige ontwikkelingen op de site van de Kamer van Koophandel en Ynbusiness.

"De crisis veroorzaakt door het Covid-19 virus raakt ons allemaal. (...) De overheid heeft een breed scala van noodmaatregelingen aangekondigd, met als doel om naast onze gezondheid ook de banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp'ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen." De belangrijkste maatregelingen staan op de website van de gemeente. (Zie ook pagina 3 van deze Actief).