De Ikker in Burgum. Scan de foto voor een filmpje met luidende kerkklokken van de Kruiskerk.
De Ikker in Burgum. Scan de foto voor een filmpje met luidende kerkklokken van de Kruiskerk. Foto: Actief Media

Kerkdiensten Protestantse Gemeente Burgum uitgezonden via RTV Kanaal 30

BURGUM - RTV Kanaal 30 gaat kerkdiensten uitzenden van de Protestantse Gemeente Burgum. Komende zondag om 9.30 uur is de eerste uitzending.

Afgelopen zondag werd er live vanuit De Ikker een kerkdienst uitgezonden op www.kerkomroep.nl. Omdat deze website heel veel bezocht werd was de verbinding niet optimaal. De kerkdienst via RTV Kanaal 30 moet beter te volgen zijn, ook voor hen die niet zo handig zijn met computers en mobiele apparaten. Zolang er geen kerkdiensten met publiek mogelijk zijn, zullen de diensten iedere zondag afwisselend vanuit de Ikker en de Kruiskerk via RTV Kanaal 30 uitgezonden worden.

Veel activiteiten van de Protestantse Gemeente Burgum zijn komen te vervallen. Vanuit de gemeente zijn er ook nieuwe initiatieven ontstaan. Zo ontvingen ouderen en kwetsbare mensen vorige week van het pastoraat en de Rondom 20-groep een brief over bezoekwerk en boodschappen doen. De jongeren van de Rondom 20-groep bieden aan om boodschappen te doen. De gemeente roept verder iedereen op om met elkaar verbonden te blijven en naar elkaar om te zien. Dit kan bijvoorbeeld door het sturen van een kaartje of een tekening, door even te bellen of voor iemand boodschappen te doen.

Woensdag 25 maart en 1 april luiden in heel Nederland weer de kerkklokken van 19.00 tot 19.15 uur, ook die van de Kruiskerk. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ verbinden kerken mensen met elkaar over de grenzen van sociaal isolement heen.