In Hurdegaryp hebben kinderen de stoeprand op De Reidfoarn over een paar honderd meter fleurig ingekleurd.
In Hurdegaryp hebben kinderen de stoeprand op De Reidfoarn over een paar honderd meter fleurig ingekleurd. Foto: Actief Media

Vraag en aanbod extra zorgpersoneel
versneld bij elkaar gebracht

De verschillende initiatieven die zijn gelanceerd om extra zorgpersoneel te werven, hebben hun krachten gebundeld en worden via een gezamenlijke database gekoppeld aan de vraag van zorgorganisaties. Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken, zich aanmelden, als ze tijdelijk terug zouden willen keren. Ook zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers, kunnen hier terecht.

Het platform is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties (waaronder ZorgpleinNoord), beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Via de centrale database die geopend is, wordt vraag en aanbod zo goed als mogelijk gematcht. Een team in de regio (in Groningen, Friesland en Drenthe het Regionaal Contact-

Bieb Drachten

DRACHTEN - Via de bibliotheek kunnen kinderen e-books en luisterboeken lenen en daarnaast ook gratis gebruik maken van het programma Yoleo, vooral als ze lezen niet zo makkelijk vinden. Jeugd kan gratis worden aangemeld via info@bibliotheekdrachten.nl.

Bibliotheek Drachten start ook een afhaalservice. Leden bestellen via een formulier op de webisite drie boeken die worden klaargezet in de inleverkast. Meer informatie op www.bibliotheekdrachten.nl. Voor vragen is de bieb op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op 0512-512680.
punt van ZorgpleinNoord) zorgt ervoor dat mensen terecht komen op de plekken waar ze het hardst nodig zijn en ze het meest kunnen betekenen. Hierbij wordt uiteraard gelet op opleidingsniveau, ervaring, maar ook op het besmettingsrisico dat mensen van buiten de organisatie met zich mee kunnen brengen.
Ook verpleegkundigen en artsen van wie de BIG-registratie minder dan twee jaar verlopen is, mogen aan de slag. De verplichting tot herregistratie wordt tot nader order opgeschort.

Jeugd kleurt stoep