Wethouder Jouke Spoelstra  van Achtkarspelen stelt zich op de hoogte bij scholen en onderwijsinstelingen in zijn gemeente.
Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen stelt zich op de hoogte bij scholen en onderwijsinstelingen in zijn gemeente. Foto: Ingezonden

Wethouder Jouke Spoelstra waarderend na bezoek aan onderwijs en kinderopvang

ACHTKARSPELEN - Wethouder Jouke Spoelstra nam vrijdag, met veiligheidsmaatregelen, een kijkje op C.B.S de Oanrin in Twijzel, OBS de Balkwar Kootstertille en Kindercentrum Harkelein van TIKO thuis in kinderopvang in Harkema.

Tijdens het bezoek aan kindercentrum Harkelein zei André de Jong, directeur van Tiko: "We hebben alles onder controle en kunnen rekenen op goede contacten en medewerking van de ouders en onze leidsters. Daar ben ik blij om", zegt hij.

Bij CBS de Oanrin in Twijzel werd tekst en uitleg gegeven over het digitale thuisonderwijs. “Het is bewonderenswaardig hoe snel de scholen anticiperen op alle ontwikkelingen”, zegt Harrie Steenstra, directeur Noventa. “Nadat bekend werd gemaakt dat de scholen dicht moesten, hebben zij razendsnel gehandeld en geven de leerkrachten inmiddels op afstand les. Ik heb heel veel waardering voor al het onderwijspersoneel!”

Tot slot ging de wethouder naar basisschool de Balkwar in Kootstertille. Locatie-directeur Jelle Dijksma vertelde daar over de wijze waarop de ouders zijn geïnformeerd en dat er lespakketten worden samengesteld.

Wethouder Jouke Spoelstra: “Namens het gemeentebestuur én de kinderen willen wij iedereen in het onderwijsveld, maar ook de ouders, ontzettend bedanken voor hun inzet."

"Het onderwijsveld kan het goed aan en we staan sterk met z’n allen.”