Drachtster centrum past openingstijd aan

DRACHTEN - Het Ha&Ie-bestuur in Drachten heeft een advies uitgebracht over de openingstijden van de winkels in Drachten, in verband met het coronavirus. Naar aanleiding van een telefonische enquĂȘte onder de eigen achterban, raden zij tot 6 april de volgende openingstijden aan.

Maandag 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er is geen koopavond op donderdag en geen koopzondag op 29 maart.

"Wij realiseren ons dat de belangen en overwegingen voor elke winkel verschillend kunnen zijn", aldus het bestuur. "Toch zijn wij als bestuur van mening dat we het sterkst staan wanneer we dezelfde openingstijden hanteren. Collectiviteit en eenduidigheid richting onze gasten is juist nu cruciaal. Laten we samen uitstralen dat we als Drachten een gastvrij centrum zijn. De horeca-collega`s worden in deze al enorm gemist. Uiteraard houden wij ook de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mochten er aanleidingen zijn om het advies te wijzigen, dan zal dit worden gecommuniceerd."

De Passie uitgesteld

BURGUM - De uitvoering van De Passie Burgum op zondag 5 april 2020 wordt uitgesteld tot 2021, in verband met het coronavirus.

"Een enorme tegenvaller voor alle spelers, muzikanten en vrijwilligers, maar gezondheid en veiligheid van alle medewerkers en publiek staan te allen tijde voorop."