Heel Friesland Belt is een initiatief van
Stichting Sociaal Goud.
Heel Friesland Belt is een initiatief van Stichting Sociaal Goud. Foto: Ingezonden

KEaRN Welzijn toont alle initiatieven

BURGUM - Op allerlei niveaus worden er acties om touw gezet om elkaar te helpen tijdens de coronacrisis. KEarN Welzijn wil deze initiatieven in kaart brengen en lanceert daarom de overzichtspagina: www.kearn.nl/corona.

"Veel van onze medewerkers werken vanuit huis", zegt Sigrid de Klein van KEaRN. "Wij kunnen nog wel contacten leggen en mensen met elkaar verbinden, dat is ook wat wij graag doen." Met www.kearn.nl/corona wil KEaRN ontmoetingen faciliteren tussen hulpvragers en hulpaanbieders. De Klein hoopt de meeste initiatieven vandaag online te kunnen zetten.

Heel Friesland belt

Een bijzonder initiatief is 'Heel Friesland Belt' van Stichting Sociaal Goud. Dit heeft als doel om door middel van telefoongesprekken eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Bent u of kent u iemand die behoefte heeft aan contact in deze turbulente tijd of wilt u zelf meedoen met de actie, dan kunt u het contactformulier invullen op sociaalgoud.nl/heel-friesland-belt. KEaRN koppelt dan de telefoonnummers.

Het team van KEaRN blijft telefonisch bereikbaar. Wie hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het aanmelden via websites kan tussen 9.30 en 12.00 uur bellen met 0511-465200. Een e-mail sturen kan ook. Op www.kearn.nl/welzijnswerk/teams staan de e-mailadressen van de medewerkers van KEaRN.