Noordoost-Friesland is een culturele stichting rijker.
Noordoost-Friesland is een culturele stichting rijker. Foto: PETER TROMP

Niawierster 'iepenloftspul' komt tot leven

NIAWIER - Niawier vestigt zich op de culturele kaart, om precies te zijn met ‘stichting iepenloftspul Nijewier’.

Afgelopen week is hiervoor de akte opgesteld bij notariskantoor Hellema te Dokkum. De bestuursleden hebben lang uitgekeken naar dit moment. Nu de stichting een feit is, kunnen de plannen van de afgelopen maanden vorm gaan krijgen.

Maar als nieuwe stichting is de grootste uitdaging eerst om geld te genereren.
Openluchtproducties zijn tegenwoordig van hoog niveau en daar gaat veel geld mee gemoeid.

Klein beginnen is geen optie voor de initiatiefnemers, nee er wordt groots gedacht.
Men zal dus in de oude gewelven van waar ooit een klooster stond in Niawier, de schatkist moeten vinden of ludieke acties op touw moeten zetten. Ook zal er aan fondsenwerving worden gedaan. Niawier komt in 2021 met haar eerste openluchtspel. Programmeur, regie en techniek kwamen reeds bijeen om het script, welke is geschreven door Baukje van Hijum, te bespreken. Doel hiervan was om grote lijnen uit te zetten omtrent decor, techniek en om het aantal benodigde spelers en figuranten in kaart te brengen.

De klok mag luiden om het nieuws te verspreiden. Want het iepenloftspul over het voormalig ‘’Kleaster Sion", brengt de geheimen van ooit, in 2021 ten tonele. Dus noteer 15,17 en 18 september van het aankomende jaar in de agenda. Dit wil je niet missen, hier wil je deel van zijn.
Regelmatig zal hier meer nieuws te vinden zijn: www.facebook.com/IepenloftspulNijewier.