Saamhorigheid in een moeilijke tijd

BURGUM - Met alle nieuwe maatregelen rondom het coronavirus lijkt de wereld bijna even stil te staan. Activiteiten worden afgelast en vele organisaties zijn genoodzaakt hun deuren te sluiten voor publiek. De crisis brengt echter ook creativiteit in mensen naar boven. Er worden acties op touw gezet om elkaar te helpen. Graag houden wij u de komende tijd op de hoogte van alle initiatieven in Noordoost-Friesland.

Iedere week ontvangt de redactie van Weekblad Actief honderden berichten met nieuws uit de regio over onder andere cultuur, sport en politiek. Waar in veel berichten normaal gesproken een activiteit wordt aangekondigd, domineerden de afgelopen dagen annuleringen van activiteiten de mailbox van de redactie. Dit leidde zelfs tot een lege agendapagina in de krant, waardoor deze is komen te vervallen.

De indeling van Weekblad Actief zal de komende weken wellicht net wat anders zijn dan u gewend bent. Sport- en cultuurberichten zullen plaatsmaken voor coronanieuws. Kwesties die anders spelen in de regionale politiek zullen tijdelijk verdrongen worden door berichten over de aanpak tegen het virus.

Weekblad Actief ontkomt er niet aan om droevige nieuwsberichten mee te nemen in de krant. Toch willen wij de komende tijd ook vooral de berichten over saamhorigheid in de maatschappij uitlichten en fungeren als een platform, waar hulpvragers en hulpaanbieders samenkomen. Ook die initiatieven die misschien op het eerste oog klein lijken, maar vanuit een groot hart komen, verdienen een podium.

Zet u een initiatief op, of kent u iemand die een initiatief opzet, om elkaar door deze moeilijke tijd heen te helpen? Dan horen wij het graag van u. Stuur een e-mail met informatie over het initiatief, eventueel met foto en uw contactgegevens naar redactie@actiefmedia.nl. Kijk voor het laatste nieuws over corona in Noordoost Friesland op
www.actiefonline.nl en Facebook.com/actiefmedia.