OBS De Mienskip in Buitenpost deelt lespakketten uit aan ouders, vanuit de speciaal ingerichte afhaalloketten om verspreiding van het
coronavirus zoveel mogelijk te vertragen.
OBS De Mienskip in Buitenpost deelt lespakketten uit aan ouders, vanuit de speciaal ingerichte afhaalloketten om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te vertragen. Foto: Actief Media

Afhaalservice voor thuisonderwijs

Beste lezers van Actief

Vol verbazing hebben ook wij – directie en medewerkers van Weekblad Actief - de afgelopen week de ontwikkelingen in de wereld, Nederland en in onze eigen directe omgeving gevolgd. Als mensen, ondernemers en medewerkers binnen ons bedrijf heeft dit ook hier geleid tot een constante afwisseling van aan de ene kant spanning, en aan de andere kant de ratio dat we ook verder moeten. Wij weten, mede door de contacten met lezers, klanten en collega-ondernemers, dat dit een gedeelde ervaring is.

Wat gebeurt er met de mensen dicht bij ons, onze medewerkers, onze klanten, onze lezers en de mensen die dicht bij hen staan? Niemand die het weet.

Wat wel zeker is: niemand kan deze strijd alleen aan. We hebben elkaar heel hard nodig. Wij hebben in deze Actief op de valreep nog een heel aantal hartverwarmende initiatieven mee kunnen nemen en zullen dit ook blijven volgen op www.actiefonline.nl en in onze volgende kranten.

Hiermee doen wij een bijdrage aan het zichtbaar maken van de positieve, creatieve en ondernemende acties die een dergelijke crisis ook oproepen. Hieruit blijkt maar weer dat zelfs in de slechtst denkbare situatie vaak het beste in de mensen naar boven komt.

Wij wensen alle lezers van Weekblad Actief heel veel sterkte en wijsheid de komende tijd.

Jan Auke Steegstra, Shirley Bhagwat, Vishal Bhagwat
en alle medewerkers van Weekblad Actief

BUITENPOST - Alle basisscholen zijn dicht tot en met 6 april aanstaande. Obs De Mienskip in Buitenpost heeft in het weekend een noodplan voor thuisonderwijs ontwikkeld. Dinsdag 17 maart haalden alle ouders lespakketten voor hun kind op bij een zogenaamd snackloket.

De school heeft bij elke klas een ‘drive-through-loket’ ingericht om zo weinig mogelijk ouders in de school te ontvangen en om eventuele besmetting te minimaliseren. Ook online worden lessen klaargezet, zodat leerlingen de komende drie weken thuis aan de slag kunnen met begeleiding van hun ouders.

Dicky Douma, adjunct-directeur van de basisschool in Buitenpost: “Zo’n uitzonderlijke situatie vraagt om creativiteit. Laat dat maar aan onze leerkrachten over. Als ware fastfoodmedewerkers van de welbekende keten delen ze de lespakketten uit via de ramen van elk lokaal. Ouders reageren positief op de inspanningen van onze school. We maken er wat van met z’n allen.”

Dagelijks wordt er een planning voor de kinderen klaargezet. En de leerkrachten zijn elke dag via video-chat bereikbaar voor vragen van ouders en leerlingen. Er worden aanvullend instructievideo’s gemaakt bij de lessen en dagelijks leest de juf van groep 3 online voor aan de kinderen.