De in maart in de Lawei geplande voorstellingen.
De in maart in de Lawei geplande voorstellingen. "Kaartjes bewaren", adviseert directeur Stef Avezaath. Foto: Actief Media

De Lawei: "Betaalde kaartjes blijven
geldig. Nieuwe data zoeken is moeilijk"

DRACHTEN - De eerste openbare dienstverleners in Nederland die te horen hebben gekregen dat ze moeten sluiten vanwege het coronavirus zijn de theaters en schouwburgen. Directeur Stef Avezaath van schouwburg de Lawei in Drachten: "Digitale voorstellingen organiseren is voor ons niet haalbaar. De artiesten en gezelschappen gaan nu niet op pad", is zijn inschatting. "Maar de al betaalde kaartjes voor voorstellingen blijven geldig."

Nieuwe speeldata vinden voor de voorstellingen die geschrapt zijn, wordt nog een hele klus, verwacht Avezaath, maar hij en zijn team doen daar hun uiterste best voor.

Aanvankelijk wilde Avezaath de educatie-activiteiten op scholen en in de Lawei nog voortzetten, zei hij vrijdag. Ook Café Hopper was vrijdag en zondag nog open. "Maar het kan elke dag weer anders worden, dus houd onze website in de gaten", waarschuwde hij meteen. "Ik hoor al geruchten dat veel scholen maandag toch dichtgaan", zei Avezaath vrijdag.

Inmiddels is ook bij de Lawei de situatie dus aangescherpt: het gebouw is dicht tot en met maandag 6 april. Ook de educatie in de Lawei én de lessen in de scholen moeten worden geschrapt. Omdat het kabinet nu ook alle café's en restaurant en dergelijke dicht wil houden - met ingang van afgelopen zondagavond 18.00 uur - is ook café Hopper van de Lawei inmiddels gesloten. "Tot en met 6 april. En houd voor daarna onze website www.lawei.nl in de gaten."