Sjoelers naar NK

OUDEGA (SWF) - Tijdens de derde en tevens laatste selectiewedstrijd hebben drie leden van de Drachtster sjoelvereniging zich weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap sjoelen. Aaltje Dijkstra behaalde de eerste plaats in de hoofdklasse dames A, Wiebe Menger de derde plaats in Hoofdklasse Heren B en in klasse F was er een eerste plaats voor Ate Faber.
De eindstrijd zal op zaterdag 18 april in Barneveld plaatsvinden.

Healthy Ageing Tour onzeker

DRACHTEN - De Healthy Ageing Tour wordt op woensdag 8 april 2020 georganiseerd rond Drachten in het kader van Smallingerland European City of Sport. De internationale wereldtop van het vrouwenwielrennen rijdt dan.

Of de wielerkoers doorgaat is onzeker. "Het zit kort op de datum waarop sportevenementen zijn afgelast. We wachten de berichten van de organisatie af", zegt Stephan Oorburg van Sportbedrijf Drachten. Van 8 tot en met 12 april wordt in Noord-Nederland de internationale wielerwedstrijd Healthy Ageing Tour gehouden. Op woensdag 8 april wordt de eerste etappe gereden rond Drachten. De ploegenpresentatie is van 11.00 uur tot ongeveer 11.45 uur achter de Lawei. Om 12.00 uur starten de rensters op de Gauke Boelensstraat in Drachten en om ongeveer 15.20 uur is daar ook de finish.