De winnaars van het biljarttoernooi. V.l.n.r.:  Lammert Postma, Nico 
Hoekstra en Libbe Kuitert.
De winnaars van het biljarttoernooi. V.l.n.r.: Lammert Postma, Nico Hoekstra en Libbe Kuitert. Foto: Ingezonden

Clubkampioenschap Biljartclub Buitenpost

BUITENPOST - Op 12 en 13 maart heeft Biljartclub Buitenpost e.o. haar clubkampioenschap georganiseerd. Na de voorrondes waren er tien deelnemers die in twee dagen beslisten wie er Voorjaarskampioen ging worden.

Na de eerste dag was de stand: 1. Lammert Postma, 2. Klaas Elzinga en 3. Nico Hoekstra. Lammert Postma begon de volgende dag weer goed, maar na twee mindere partijen moest hij de koppositie overlaten aan Nico Hoekstra. Met een zeer goede partij tegen Nico Hoekstra ging Jentsje de Haan naar de tweede plaats maar hij kon die niet vasthouden in de laatste partij. Ook Klaas Elzinga kon zijn tweede plaats na de eerste dag niet vasthouden en Libbe Kuitert ging naar de derde plaats.

Nico Hoekstra werd met 106,67 procent de terechte voorjaarskampioen. De tweede plaats was voor Lammert Postma met 103,03 procent en derde werd Libbe Kuitert met 98,89 procent. De verdere volgorde was: vierde Klaas Elzinga met 98,15 procent, vijfde Jentsje de Haan met 97,44 procent, zesde Jan Hiddema met 96,62 procent, zevende Herre Risselada met 96,58 procent, achtste Pieter Terpstra met 88,89 procent, negende Ulbe Stellema met 85,61 procent en tiende Age Brandsma met 81,48 procent. Hierna werd gespeeld door de herfstkampioen Hans van der Beek en de voorjaarskampioen Nico Hoekstra om het Algemeen Kampioenschap 2019-2020, dat door Nico Hoekstra met 105,71 procent werd gewonnen, waardoor hij de Algemeen Kampioen werd en Hans van der Beek met 100,00 procent reservekampioen.