De organiserende commissieleden van de wandelavondvierdaagse in de drie dorpen.
De organiserende commissieleden van de wandelavondvierdaagse in de drie dorpen. Foto: Ingezonden

WAT Wandelavondvierdaagse in drie dorpen

WESTERGEAST - Al langer bestaat het idee bij sommige inwoners van de dorpen Westergeast, Aldwâld en de Trieme ( WAT) om eens een wandel-avondvierdaagse te organiseren door de prachtige regio. Nu, dat staat te gebeuren en wel op 12 tot en met 15 mei 2020.

Een commissie is gevormd, uit elk dorp twee personen. Dit zijn Tetsje van Kammen, Janny van der Ploeg, Sytske Agema, Ria Hoekstra, Yteke Kuipers en Hanny de Poel.

Zij zijn al druk bezig met de voorbereidingen. De wandelroutes van vijf en tien kilometer zijn uitgezet door Willem Kroodsma. Hij is een ervaren wandelaar en weet de mooie paden rondom de dorpen te vinden.

Vanuit de drie dorpshuizen in Westergeast, Aldwâld en de Trieme wordt er gestart.

De eerste en laatste avond wordt er vertrokken vanuit 'de Tredder' in Westergeast, de tweede avond vanuit 'Hústerwâld' in Aldwâld en de derde avond vanuit 'de Bazuin' in de Trieme.

Voorinschrijving: woensdagavond 22 april in De Tredder van 18.00 uur tot 20.00 uur. Donderdagavond 23 april in Hústerwâld van 18.00 uur tot 20.00 uur. De kinderen van de beide basisscholen krijgen ook een briefje mee voor inschrijving.

Kosten bij voorinschrijving € 3,= per persoon, op de dag zelf € 4,= Eén dag mee wandelen kan ook, dan zijn de kosten € 2,50. Na afloop krijgt iedereen een mooie medaille.

Er zijn deze avonden veel vrijwilligers nodig, denk aan EHBO-ers en verkeersregelaars. Opgeven kan via email: w.a.t4daagse@gmail.com. De organisatie hoopt op een groot aantal deelnemers, jong en oud kan meedoen.