"HMC levert gebrekkige prestaties"

BURGUM / BEETSTERZWAAG - Het Hulpmiddelencentrum in Burgum, onderdeel van Schreuder B.V., levert "gebrekkige prestaties" volgens de gemeenten Opsterland, Heerenveen en Oost- en Weststellingwerf. Opsterland heeft het contract met het bedrijf in Burgum daarom per 1 oktober opgezegd.

Bovendien hebben b. en w. van Opsterland een tweede partij, Welzorg B.V., ingeschakeld, om gegarandeerd te blijven van levering van zogeheten Wmo-hulpmiddelen, zoals rollators en rolstoelen. In een brief aan E. Dijkstra van Schreuder B.V. / HMC rept de gemeente van "aanhoudende gebrekkige dienstverlening".

Er is met het bedrijf overleg gevoerd op 2 december vorig jaar. Het bedrijf gaf toen aan "niet te kunnen voldoen aan de leveringsvoorwaarden" (formulering van de gemeente). In een brief van 13 december 2019 gaf het bedrijf verbetermogelijkheden aan.

Op 18 december volgde een twee bestuurlijk overleg. Meerdere gemeenten hebben toen het bedrijf "nogmaals gelegenheid gegeven om tot verbetering van dienstverlening te komen", maar die is volgens Opsterland (en diverse andere gemeenten) "niet gerealiseerd."

Poging tot 'wederhoor'

De redactie van Weekblad Actief heeft getracht telefonisch en via e-mail contact te krijgen met
Schreuder BV/HMC, maar kreeg geen reactie voor het einde van dinsdagmiddag.