‘Junior Speaking Contest Noord’

DRACHTEN - Vandaag is Schouwburg De Lawei het toneel van de Junior Speaking Contest Noord; een jaarlijkse wedstrijd voor leerlingen tweetalig onderwijs (TTO) van de tweede en derde klas havo en vwo. De editie in De Lawei is de regionale voorronde en is bestemd voor leerlingen die TTO volgen in regio Noord-Nederland. CSG Liudger locatie Raai, zelf school voor TTO, organiseert het event.

De wedstrijd is een initiatief van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Het thema van de Junior Speaking Contest 2020 is; My Future is Now. Leerlingen hebben voor de wedstrijd een Engelse speech geschreven en dragen deze voor op 4 maart. Het is een interactieve wedstrijd. De leerlingen dragen de speech voor en beantwoorden vragen van de jury en het publiek. Op basis van inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van de speech, kiest de jury per leerjaar een winnaar en runner-up. Zij gaan door naar de landelijke finale op 15 april in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Namens CSG Liudger locatie Raai doen er twee TTO-leerlingen mee aan de wedstrijd. Zij zijn als winnaars uit de bus gekomen tijdens de schoolfinale. CSG Liudger Raai biedt voor havo- en vwo-leerlingen TTO aan. Leerlingen die gekozen hebben voor TTO, volgen drie leerjaren minimaal de helft van de vakken in het Engels. De voertaal in deze lessen is Engels en er worden Engelstalige boeken en lesmethodes gebruikt. Naast het Engelstalige aspect, draait TTO ook om internationale oriƫntatie. TTO wordt afgesloten met een officieel erkend taalexamen en leerlingen ontvangen het TTO Junior Certificate.