Het deskundige team van Wijmenga Makelaars & Rentmeesters.
Het deskundige team van Wijmenga Makelaars & Rentmeesters. Foto: Majella Fotografie

Wijmenga Makelaars & Rentmeesters in Burgum biedt u zekerheid

BURGUM - Er is een tekort aan woningen, waardoor huizenprijzen stijgen. Volgens makelaar Berend Wijmenga van Wijmenga Makelaars & Rentmeesters zijn het echter niet de makelaars die de prijs bepalen. “De markt bepaalt de prijs.” Hij heeft in de afgelopen jaren de woningmarkt meerdere keren zien veranderen en merkt ook dat zijn rol als makelaar veranderd is. “In plaats van alleen bemiddelaar tussen koper en verkoper, heeft de makelaar meer een adviserende rol gekregen.”

Volgens Wijmenga spelen een aantal belangrijke factoren nu een rol op de woningmarkt. “De eerste is nieuwbouw. Er is heel weinig gebouwd en veel bouwvakkers zijn in de tussentijd gestopt. Dit terwijl de behoefte om te bouwen toeneemt, zelfs in krimpgebieden, omdat het aantal mensen per huishouden daalt. Daarnaast zijn veel verzorgingshuizen gesloten, waardoor ouderen langer in hun woning blijven. Ook de lage rente speelt mee, want dit stimuleert sterk de kopersmarkt.”

Gelukkig biedt Wijmenga Makelaars & Rentmeesters al veel zekerheid sinds 1964. Men heeft veel ervaring met verkoop, aankoop en taxaties van woningen in de regio.

“Wij vinden twee dingen heel belangrijk:
1. Als je langs jouw verkochte woning loopt moet je met een gerust hart de nieuwe bewoners kunnen groeten.
2. Wij willen dat klanten zo tevreden zijn dat ze ook voor een volgende woning bij ons terugkomen.”

G.W. Navislaan 6 | 9251 GG Burgum | 0511-461757 | info@wijmenga.nl | www.wijmenga.nl