De prijswinnende duo's en trio's van Set 'm op uit Augustinusga.
De prijswinnende duo's en trio's van Set 'm op uit Augustinusga. Foto: Jeen Zuidersma

Friese acromedailles Adonis, Set 'm op en SFK

DOKKUM - Afgelopen zaterdag werd het Friese Kampioenschap acrogym voor de D/E-lijnen in Dokkum gehouden.

Adonis Sportacrobatiek Drachten was hier afgevaardigd met maar liefst vijf teams. Er werd twee keer goud en een keer zilver gewonnen. In de categorie E-jeugdduo was de competitie groot. Aan het einde van de ochtend waren E-jeugd trio Alessa Dekker, Luna van Groningen en Esrah Ifrassen aan de beurt. Met een vlekkeloze, strakke oefening straalden zij op de vloer. Zij haalden de hoogste score met 23,26 en verdienden de gouden plak en zijn dus Fries kampioen.

In de middag was het D-jeugd trio aan de beurt: Esmee Bosma, Arlen van der Velden en Laura Woudstra lieten een mooie oefening zien en wonnen zilver. Daarna mocht het trio in het D-senior aantreden: Renate Talstra, Nina Rozema en Arenda van der Veen draaiden een prachtige, vlekkeloze oefening. Dit maakte hen Fries kampioen met goud.

De officiële doorstroming naar het District wordt binnenkort bekend gemaakt, deze wedstrijd vindt plaats op 28 maart in Sneek.

Het senioren mixpaar Leon Riddersma en Else Marie Haisma van SFK uit Drachtstercompagnie liet een een goede oefening zien met hoge tempo-elementen, is daarmee Fries kampioen geworden.
Het E-jeugdpaar Nina Haagsma en Marike Zuidersma van Set 'm op uit Augustinusga liet een technisch zeer strakke oefening zien waardoor ze met een zilveren medaille naar huis mochten en zich plaatsten voor het district. Bij de E-senioren was het vooral een strijd tussen twee teams van Set ‘m op.

Uiteindelijk gingen Jantine de Vries en Emma van der Let er met het zilver vandoor en Kaylee van Dijk en Marlene Dijkstra met het goud, waarmee ze Fries kampioen werden. Beide teams plaatsten zich voor het district. Bij de E-juniorentrio mochten Stien Barkmeijer, Marit de Vries en Benthe Kuipers hun beste beentje voorzetten. Het was spannend, met een zilveren medaille als resultaat. In de categorie E-jeugdtrio's scoorden Esther Hoogsteen, Eline Veer en Marrit Boetje een vierde plaats.

In de middag mochten Tineke Bosklopper en Mariska Veenstra onverwachts invallen. Zij toonden dat ze wel thuishoorden op het Fries kampioenschap, door een mooie oefening te laten zien, waarmee ze vijfde werden. Tot slot mochten Allete Machiela, Marieke Hoogsteen en Hannah Huizenga de vloer betreden. Ze zaten in een sterke categorie, maar lieten geen enkel steekje vallen, waarmee ze op een vierde plek eindigden.

Op de foto de prijswinnaars in de ochtend, v.l.n.r.: Nina Haagsma en Marike Zuidersma, Jantine de Vries en Emma van der Let, Kaylee van Dijk en Marlene Dijkstra. Zittend: Marit de Vries, Stien Barkmeijer en Benthe Kuipers.