Mulder Fries turnkampioen RSO

IJLST - Zaterdag vond de tweede wedstrijd van de competitie herenturnen plaats in IJlst. Er werd geturnd op brug, rek, vloer, sprong, voltige en ringen.

De jongens van RSO Gymnastiekvereniging uit Oudega hebben laten zien dat ze allemaal beter geworden zijn, al was de concurrentie voor de sommigen van hen nog wel een maatje te sterk. Toch zijn er ook heel goede prestaties geleverd. Riemer Mulder turnde op alle toestellen heel stabiel en netjes en werd Fries kampioen. Duco de Boer turnde op alle toestellen ook een heel nette wedstrijd en werd derde van Friesland. Ook Roel Wijmenga zette wederom zijn beste beentje voor, hij werd tweede van Friesland. Deze drie jongens mogen door naar de districtsfinale in april in Lemmer.
Tjobie de Groot en Jelke Mulder deden erg hun best bij de allerjongsten. Zij lieten op sommige toestellen elementen weg. Dat kostte ze veel punten. Harmjan Wijmenga heeft een mooie vooruitgang laten zien en toonde met heel veel plezier zijn mooie oefeningen aan de jury.

Hercules Harkema was met drie sporters vertegenwoordigd. Ze turnden een keurige wedstrijd, waarbij Marten Mudstra een ticket naar de districtsfinale in april in Lemmer wist binnen te halen.