Louw Hoeksma (tweede van rechts) neemt het stokje over van Ate en Geertje Hoeksma (links). Peet Hoeksma (uiterst rechts) viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum bij het familiebedrijf.
Louw Hoeksma (tweede van rechts) neemt het stokje over van Ate en Geertje Hoeksma (links). Peet Hoeksma (uiterst rechts) viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum bij het familiebedrijf. Foto: Ingezonden

Louw Hoeksma nieuwe eigenaar
van Hoeksma’s Schildersbedrijf

SURHUISTERVEEN - Hoeksma’s Schilderbedrijf in Surhuisterveen heeft een nieuwe eigenaar. Louw Hoeksma neemt namelijk de zaak over van zijn vader, de bekende Feanster schilder Ate Hoeksma. Daarmee komt er een mooi vervolg aan de inmiddels 67-jarige geschiedenis van Hoeksma’s Schildersbedrijf in Surhuisterveen.

‘Pake’ Louw Hoeksma startte namelijk al in 1953 de zaak op. Ate (inmiddels 66) nam het bedrijf in 1980 over en nu is het de beurt aan kleinzoon Louw (33). "Ons bedrijf blijft hetzelfde", vertelt Louw Hoeksma. "Met dezelfde kwaliteit en service die onze klanten al die jaren van ons gewend zijn." Naast de schilder-, behang- en glaszettersactiviteiten heeft Hoeksma een verf- en behangwinkel aan de Groningerstraat. De winkel is grotendeels het domein van ‘mem’ Geertje Hoeksma-Huisma (65). Daarmee is nog niet eens de complete Hoeksma-familie genoemd, want ook Peet Hoeksma is een vertrouwd gezicht bij Hoeksma’s Schildersbedrijf. Hij zal samen met Louw de schilder-, behang- en glaszetwerkzaamheden oppakken.

Louw kijkt positief naar de toekomst. "Ons bedrijf heeft een mooie omvang. Misschien kunnen we in de toekomst zelfs wat uitbreiden." Gaandeweg zal Louw - die is opgeleid aan de opleiding ‘interieur, verf en management’, Cibap in Zwolle - het bedrijf toerusten op de toekomst. "Ik ben momenteel bezig met een nieuwe huisstijl."
Hoeksma’s Schilderbedrijf | Groningerstraat 45, Surhuisterveen | 0512-363444 |
hoeksma.schildersbedrijf@gmail.com