Sietze Hoekstra in de showroom aan de Gedempte Vaart in 
Surhuisterveen heeft allerlei soorten pelletkachels.
Sietze Hoekstra in de showroom aan de Gedempte Vaart in Surhuisterveen heeft allerlei soorten pelletkachels. Foto: Actief Media

“Pelletkachel is goedkoop alternatief”

SURHUISTERVEEN - Wie uitrekent wat een warmtebron per kilowattuur kost, ontdekt dat pelletkachels financieel aantrekkelijk stoken. Hoekstra Service & Onderhoud in Surhuisterveen verkoopt gewone pelletkachels, pellet-cv-kachels en pellet-cv-ketels.

Eigenaar Sietze Hoekstra: “Goed en eerlijk advies vind ik belangrijk. Wat een goede keus is, verschilt per situatie.” Hij vraagt daarom altijd door als een klant de showroom aan de Gedempte Vaart 36 in Surhuisterveen bezoekt. “Veel mensen hebben geen idee welke consequenties een keuze heeft”, zegt Hoekstra. “Denk je er bijvoorbeeld aan dat je nieuwe verwarmingssysteem ook warm water moet kunnen leveren?”

Elektrisch verwarmen is volgens Hoekstra bijna altijd een dure oplossing. “Pelletkachels zijn daarentegen doorgaans goedkoper in het gebruik dan gas. De pellet-cv-ketels van Ökofen of Red zijn betrekkelijk nieuwe, maar mooie producten. Ze voldoen aan de hoogste milieu-eisen, zijn zelfreinigend en worden automatisch gevuld met geperste biomassa. Het bestaande leidingennet voor warm water en radiatoren blijft in gebruik.”

De pellet-cv-kachel kan eveneens een goede oplossing zijn. Dat is een moederhaard die bijvoorbeeld de woonkamer verwarmt en van daaruit de radiatoren van het cv-systeem.

Pelletkachels hebben een hoog rendement. Relatief kleine kachels verwarmen doorgaans een hele woonkamer. “Bij het installeren van de kachel laat ik altijd de namen van leveranciers achter waarvan ik weet dat zij pellets van goede kwaliteit leveren.”

Hoekstra Service & Onderhoud | Gedempte Vaart 36 Surhuisterveen | 0512-204022 |