Mayke Jongsma, Nynke van der Meulen, Ilsa Nijhuis, Esther Holtrop en Luna van Linde. Foto: Ingezonden

Friese turnkampioenen KFF B'zwaag

IJLST/KOUDUM - Zaterdag 29 februari was er voor zeventien turners en turnsters, die trainen bij 'KFF' in Beetsterzwaag het Friese kampioenschap. De jongens moesten naar IJlst en de meisjes turnden in Koudum.

Voor alle sporters stond er eveneens een plaatsing voor een districtsfinale op het spel en ook konden de jongens zich voor de verschillende toestellen plaatsen. Bas Hellinga werd vijfde en gemiddeld vierde van Friesland. Mart Dercksen won brons. Hij werd gemiddeld vijfde. Boas Westerdijk turnde prachtig, alleen sprong blijft nog wat lastig voor hem. Hij werd Fries kampioen. Tonnis Veldhuizen turnde bij de pupillen 19 een vierde plaats bij elkaar. De benjamins niveau 21 Tijs de Zwart, Levi Faber, Floris Kooistra en Tyme Henstra turnden allemaal beter dan hun eerste wedstrijd. Tijs de Zwart werd Fries kampioen.

De meisjes turnden onder supervisie van Luna van Linde en Mayke Jongsma eveneens een prachtige wedstrijd. Esther Holtrop, Ilsa Nijhuis en Nynke van der Meulen deden mee bij de C6. Ilsa werd zesde, Esther vierde en de zilveren Friese medaille was voor Nynke van der Meulen. Bij de C7 ging het zilver naar Laura Groen, die werkelijk prachtige oefeningen neerzette.

De laatste ronde was voor de C8 meisjes. Amy Hofma won met behoorlijke overmacht goud en is tevens Fries kampioen geworden.