Leijenloop later

OPEINDE - De vierendertigste editie van de Leijenloop die in principe in juni 2020 gepland was, wordt uitgesteld naar een nader te bepalen moment.

Doordat de organisatie te kampen heeft met verschillende factoren die het evenement onder druk zetten, is besloten om een geschikter moment te zoeken. Al 33 keer eerder werd de Leijenloop georganiseerd door KC de Pein. Al sinds de vroege jaren in samenwerking met SV Friesland en al tijden steevast op de tweede zaterdag in juni. De laatste jaren speelt de korfbal-competitie langer door en is het aantal lopen in de regio gegroeid. Zaterdag 20 juni houdt KC de Pein haar jaarlijkse jeugdtoernooi, waar meer dan 1400 jonge korfballers uit heel het Noorden het seizoen afsluiten. De hardlopers kunnen in die periode hun loop elders in het Noorden uitkiezen. Zodra er een nieuwe datum bekend is, wordt dat op de website www.leijenloop.nl bekend gemaakt.

VV Buitenpost 2

BUITENPOST - Bauke Jan Stuursma gaat na de zomer aan de slag als trainer van Voetbalvereniging Buitenpost 2. De huidige 24-jarige trainer van JO19-1 heeft zin in de nieuwe uitdaging. “In het tweede kom ik veel jongens tegen die ik de laatste drie jaar heb getraind bij JO19-1. Daarnaast zijn er een paar oudere voetballers. Mooi om nu bij de senioren te mogen werken”, zegt de Buitenposter.