Het saxofoonkwartet Quatre Forte is te zien in Kollum.
Het saxofoonkwartet Quatre Forte is te zien in Kollum. Foto: Ingezonden

Concert met saxofoonkwartet en piano

KOLLUM - Op zondag 8 maart is er een mooie combinatie van een saxofoonkwartet en piano te beluisteren in het vijfde en laatste Maartenskerkconcert van het winterseizoen in Kollum.

Het saxofoonkwartet met de welluidende naam Quatre Forte is een zogenaamd ‘klassiek’ saxofoonkwartet, bestaande uit een sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Tezamen staat dit kwartet borg voor mooie harmonieën en solide samenspel. De leden van dit kwartet spelen met passie en dat straalt er dan ook van af.

Pianist Jan de Roos speelt graag en veel bij koren, en kamermuziekensembles. Hij is daarnaast een graag geziene begeleider van solisten of soleert zelf tijdens een concert. Na zijn conservatoriumopleiding in Groningen heeft hij al met veel bekende dirigenten samengewerkt (onder andere Dick Dijk, Geert-Jan van Beieren en Leendert Runia) en geeft hij pianolessen. Op 8 maart verzorgt hij samen met Quatre Forte het Maartenskerkconcert. U mag veel afwisseling in repertoirekeuze verwachten. De unieke klankkleuren van de saxofoons en de subtiele pianoklanken staan garant voor aangenaam luistergenot. De volgende activiteit is op 26 april in het kader van 75 jaar bevrijding. Meer info: www.maartenskerkconcerten.nl en www.facebook.com/Maartenskerkconcerten. De concerten beginnen steeds om 19.30 uur en de toegang is gratis.