Collecte Amnesty International

BURGUM - Van 9 tot en met 14 maart is de jaarlijkse collecte van Amnesty International. In meer dan 150 landen voert Amnesty actie voor gerechtigheid. Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Amnesty onderzoekt het onrecht en oefent druk uit op de autoriteiten, die zich niet aan de mensenrechten houden.

Met elkaar kunnen we dat onrecht tegengaan. Door uw bijdrage in de collecteweek en ook door het meedoen aan schrijfacties en het ondertekenen van petitielijsten. Rond de dag van de Rechten van de Mens op 10 december 2019 zijn er schrijfacties gevoerd in onder andere Drachten, Burgum, Garyp, de Trynwâlden en omringende dorpen. Er werd onder andere geschreven voor Yasamin Aryani en Monrieh Arbshani uit Iran. Dit heeft geleid tot strafvermindering van de beide vrouwen.

Jacob de Boer

DRACHTEN - Vrijdagavond 6 maart zal Jacob de Boer solo optreden in café Marktzicht in Drachten vanaf 20.30 uur. Hij zingt eigen nummers, maar ook muziek van de band Swiet en Bjuster. Ook nummers van de mûntsen fan de Jagtlust en Engelstalige nummers passeren de revue. De toegang is vrij.