European City of Sport en Eredivisie Squash

DRACHTEN - De Eredivisie Squash stond vorige week in het teken van Smallingerland European City of Sport.

Voor de wedstrijd gaf Gerard Kemkers, één van de meest succesvolle schaatscoaches van Nederland, een interessante lezing over zijn loopbaan en talentontwikkeling. Gevolgd door een spannende wedstrijd squash. De Eredivisie Squash draait in Drachten al een aantal jaar zeer succesvol. In het kader van Smallingerland European City of Sport een uitgelezen kans om een grote Eredivisie squashwedstrijd, het hoogste squashniveau in Nederland, breder aan te kleden in een avondvullend programma.

De avond werd afgetrapt door de jongste jeugd. Op woensdag 22 januari vond het School Squash plaats. De deelnemers hieraan werden uitgedaagd door de Eredivisie heren. De supportersgroep van Centre Squash Drachten mocht ook een balletje slaan. Na de lezing van Gerard Kemkers, die vertelde over talentontwikkeling, coaching, teambuilding en samenwerking, kwamen de heren van Froconsur/Drachten aan de bak.

Zij namen het op tegen regerend landskampioen Victoria Rotterdam. Drachten trad aan op volle sterkte, dat wil zeggen met Thijs Roukens, Tom Richards en debuutspeler Frank Goossens. Victoria Rotterdam ging er met de winst vandoor.