FK jeugdschaken

SNEEK - Traditiegetrouw werd in de voorjaarsvakantie in Sneek het Fries kampioenschap schaken voor de jeugd gehouden. Onder de deelnemers vier leden van S.V. Gorredijk. In categorie E (geboren in 2010 of later) werden Sam Brand uit Beetsterzwaag en Jules van Linde uit Beetsterzwaag gedeeld tweede.

Een barrage via snelschaken werd door Sam gewonnen, waarmee hij dus tweede van Friesland werd en Jules derde. Categorie D (geboren in 2008 en 2009) leverde Daniël Vleugel uit Gorredijk ook een tweede plaats op. Hij won de onderlinge partij tegen Wander Nienhuis uit Gorredijk, die met 4,5 uit 7 knap derde werd. In april volgt voor de allerjongste jeugd (geboren in 2011 en later) nog een Fries kampioenschap in Drachten.

Biljarten

DRACHTEN - Voor de driebanden FFBC-competitie deed BCDC Drachten-A goede zaken door Drachten-B met 18-14 te kloppen. Het B-team kwam sterk uit de startblokken, maar kon een voorsprong niet vasthouden.

Voor het A-team wonnen Jan Hovenga en Ron Mulder drie, Okke Booij twee en Frans Paludanis één keer. Eppie Betten, Romke Overzet en Henk de Groot wonnen voor het B-team twee en Hans Veugelers één keer. De kortste partij kwam op naam van Henk de Groot in twaalf beurten.

Het A-team speelde met een moyenne van 0.385 en het B-team met 0.318. Door deze zege gaan Drachten-A en Dokkum-B, dat met 10-22 van Burgum-B won, met veertien punten aan de leiding. Met nog twee wedstrijden voor het einde is er volop spanning.

Repair Café

DRACHTEN - Het Repair Café Drachten heeft weer zitting op donderdag 27 februari in de bibliotheek van 13.00 tot 16.00 uur. Deze keer zitten de deelnemers beneden en ze ontvangen u graag met uw kapot klein huishoudelijk materiaal, om het samen met u te proberen te repareren. Handige vrijwilligers zitten op u te wachten, zo ook de naaister en senseo reparateur. Zie ook op www.repaircafedrachten.nl

Veilig internetten

DRACHTEN - Bibliotheek Drachten en SerniorWeb organiseren woensdag 4 maart van 14.00 tot 16.00 uur een workshop over veilig internetten.

Want als je vaak gebruik maakt van internet is het belangrijk dat je weet hoe je dit veilig kunt doen en waar je op moet letten. De docenten van SeniorWeb vertellen alles over privacy, wachtwoorden, dreigingen via de mail herkennen, virusbescherming en het belang van updaten. De workshop in de bibliotheek is gratis. Aanmelden bij klantenservice van de bibliotheek of via www.bibliotheekdrachten.nl/activiteiten.